Sectia de Întretinere Domeniu Public este subordonata directorului Directiei Intretinere si Administrare Patrimoniu Tulcea, are sediul in municipiul Tulcea pe str. Spitalului, nr. 48, este condusa de un sef de sectie si are urmatoarele structuri:

  1. Serviciul intretinere, reparatii si deservire gospodarie municipala are un sef de serviciu si 2 formatii: Intretinere mobilier urban si strazi si, Iluminat ambiental, intretinere mijloace de semnalizare rutiera, parc auto;
  2. Serviciul administratia cimitirelor Eternitatea E1 si E2 are un sef de serviciu, un administrator si o formatie de muncitori;
  3. Serviciul intretinere mentenanta obiectiv turistic, sedii administrative, baze sportive si de agrement si Compartimentul aprovizionare, parcometre, telescop are Formatia igienizare spatii administrative, WC public, SSM/PSI cu personalul angajat si pentru Satul pescaresc traditional, Bazinul didactic de inot, Sala multifunctionala, stadion Delta/Cosma Zait, Patinoar, Plaja ambarcatiuni agrement lac Ciuperca si Nava Republica.

    I.1 Serviciul intretinere, reparatii si deservire gospodarie municipala isi desfasoara activitatea, cu 2 formatii de muncitori, in vederea realizarii lucrarilor de intretinere a domeniului public, prevazute in planul Serviciului de Gospodărie Municipală din cadrul UAT Primaria Tulcea, si in principal pentru rezolvarea promtă a solicitărilor, din partea cetăţenilor, persoanelor fizice si juridice, privind urmatoarele activitati specifice de intretinerea si administrarea domeniului public al municipiului Tulcea:

- Administrare, intretinere si reparatii mobilier urban stradal, parcuri, ansambluri edificate la intrarile in municipiul Tulcea, teren sport, amenajare-reamenajare, intretineri si achizitii locuri de joaca, lucrari de reparatii si confectii metalice si tamplarie din lemn;

- Intretinere si reparatii strazi, colectoare ape pluviale, lucrari accidentale si diverse, turnat betoane, prefabricate din beton si montat;

- Reparatii si intretinere iluminat ambiental, reparatii electrice, ceas electronic, priza alimentare masini electrice;

- Semnalizare rutiera, mentenanta, intretinere, reparatii si achizitii mijloace de semnalizare rutiera si aplicat marcaje rutiere longitudinale, tranversale, laterale si diverse;

- Administrare si intretinere parcari publice, persoane cu handicap, cu plata, statii taxi si autobuz;

- Intretinere si reparatii cladiri UAT-Primaria Municipiului Tulcea: Impozite si taxe, Casa Casatoriilor, Evidenta Populatiei, DAPL, Birourile Dunarii, Cimitirul Eroilor, Monumentul Independentei, Piata Mircea cel Batran, tarc caini cu stapan, Casa memoriala Constantin Gavenea, gradinite;

- Demolari constructii diverse si neautorizate, intretinere si reparatii locuinte sociale si cladiri patrimoniu, amenajari Sectii de votare, activitati social-culturale;

- Intretinere, reparatii si exploatare parc auto din dotare.

II.1. Serviciul administratia cimitirelor Eternitatea E1 si E2 administreaza cimitirele municipale, organizeaza si coordoneaza activitatea de concesionare a locurilor de veci, desfasoara activitati funerare si asigura serviciul de paza.

Formatia de muncitori necalificati-gropari presteaza servicii de inhumare, deshumare si reanhumare, contribuie la asigurarea curateniei, intretinerea spatiilor, igienizarea aleilor, asigura wc-uri ecologice, iluminatul electric si alimentarea cu apa potabila.

III.1. Serviciul intretinere mentenanta obiectiv turistic, sedii administrative, baze sportive si de agrement si Compartimentul Aprovizionare, parcometre, telescop asigura administrarea si functionarea corespunzatoare a acestor obiective si are urmatoarele structuri:

1.Formatia igienizare spatii administrative, wc public, ssm/psi asigura igienizarea, curatenia si buna functionare in toate incaperile Primariei Municipiului Tulcea, DAPL, Casa Casatoriilor, Taxe si impozite, Evidenta populatiei, grupurile sanitare publice din Piata Mircea cel Batran si str. Tudor Vladimirescu iar pe linie de SSM/PSI se efectueaza instructajul intregului personal.

2. Satul pescaresc traditional contribuie la dezvoltarea turismului in zona si asigura functionarea activitatii corespunzatoare privind cunoasterea si protejarea patrimoniului natural si cultural al Deltei Dunarii. Este administrat si intretinut de un compartiment in care lucreaza un administrator, casieri si muncitori de intretinere a cladirilor si spatiilor din dotare unde se promoveaza turismul si se ofera vizitarea in fiecare zi.

3. Bazinul didactic de inot este administrat in vederea asigurarii activitatilor didactice de inot cu instructori pregatiti in domeniul bazei sportive cu program in fiecae zi, se asigura mentenanta corespunzatoare, se desfasoara activitati specifice in parametrii nominali si unde se efectueaza lucrari conform cerintelor normelor tehnice si de sanatate publica.

4. Sala multifuncţionala “Daniel Iulian Pohariu” este administrata in vederea defasurarii activitatilor bazei sportive de minifotbal, tenis, handbal, competitii sportive si antrenamente dupa un program stabilit si asigurat de un administrator.

5. Stadionul Delta si Cosma Zait asigura activitati sportive de fotbal iar la stadionul Delta activitatea este efectuata cu un administrator care asigura administrarea cladirii si spatiilor, alimentarea cu apa si energie electrica si de asemeni se efectueaza mentenanta privind verificarea si intretinerea gazonului si suprafetei de joc si mentinerea intr-o stare corespunzatoare.

6. Patinoar, plaja, ambarcatiuni agrement lac Ciuperca

Patinoarul artificial este o baza de sport si agrement unde se asigura inchirierea patinelor si suprafatei corespunzatoare patinajului si pentru buna functionare in sezonul rece se efectueaza pregatirile necesare, se repartizeaza personalul necesar si se asigura mentenanta si functionarea pe intreaga perioada de iarna.

Plaja si ambarcatiunile de agrement lac Ciuperca satisfac nevoile cetatenilor privind utilizarea plajei si asigura serviciu de agrement pe lac privind inchirierea barcilor fara motor si a hidrobicicletelor iar pescuitul sportiv in lacul Ciuperca este reglementat prin HCL.

7. Compartimentul aprovizionare, parcometre, telescop asigura aprovizionarea tehnico-materiala, intocmeste situatii de lucrari, analize de pret, FAZ la parcul auto din dotare si gestioneaza in conditii optime materialele achizitionate. Se asigura intretinerea si repararea binoclului cu fise instalat la Monumental Independentei si mentenata, intretinerea, repararea si functionarea parcometrelor stradale electronice instalate in parcarile cu plata care unele functioneaza permanent si altele numai in sezonul turistic.

8. Nava Republica a fost construită în anul 1903 la santierul naval din Linz-Austria, in anul 1916 în primul război mondial a navigat ca navă de patrulare, in anul 1917 a fost dezarmată și returnată navigației civile iar în anul următor a fost sechestrată în zona Dunării de jos și considerată captură de război dupa care fost preluată de statul român în contul unor despăgubiri de război ale Austro-Ungariei si in cel de-al doilea război mondial a luat parte la luptele pe Dunăre ca navă de comandament dupa care a continuat să funcționeze ca navă de comandament a Marinei Militare Române.

Si-a schimbat succesiv denumirea în “Căpitan-comandor Paun” si “Republica” si prin Hotararea Consiliului Local Tulcea nr. 67/30.03.2016, privind trecerea din domeniul privat in domeniul public al municipiului Tulcea, s-a preluat prin protocol si s-a dat in administrarea Directiei de Intretinere si Adminstrare Patrimoniu Tulcea.

La nava mecanismele originale au fost păstrate și conservate, în special mașina cu aburi cu dublă expansiune si datorită faptului că multe din elementele constructive sunt originale (sistemul mecanic de acționare al zbaturilor, vinciul de ancoră, corpul navei fabricat dintr-un oțel de calitate deosebită), nava Republica se constituie într-un valoros bun cultural de importanță tehnică, aparținând patrimoniului istoric naval iar această calitate a fost recunoscută oficial în anul 2008, prin clasarea navei în patrimoniul cultural național la categoria „Tezaur”.

În data de 10 iulie 2016 nava Republica a fost avariată, în urma unui incident petrecut pe Dunăre, în Portul Tulcea unde nava Sahin Kaya, sub pavilion turcesc, a ieșit de pe șenalul navigabil al brațului Tulcea al Dunării și a presat cu pupa babord nava muzeu Republica iar in urma incidentului a rezultat ruperea unei babale si a legăturilor cu școndrii prova/pupa, avarierea brâului si scării de acces pe navă dupa care s-a reparat la santierul naval Braila.

Nava are lungimea de 55, 3 m, lățimea maximă (cu zbaturi) de 14,7 m si înălțimea de 17 m cu catarg si este ancorata pe faleza Dunarii in portul Tulcea unde se asigura paza si siguranta navei.

     Activitatea desfasurata de Sectia de Intretinere a Domeniului Public este axata pe lucrari de intretinere si de prima necesitate cu impact benefic asupra comunitatii locale si imbunatatirii calitatii vietii cetatenilor municipiului Tulcea.

Contact: E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.; nr. de telefon: 0240.531.249

Program Audiente

Director

Luni, orele 16.30 - 17.30

Cu programare cu minim 24 ore inainte telefonic sau la sediu

Anunturi Publice

Vremea in

Harta a Municipiului Tulcea